dimecres, 5 de febrer del 2014

De Quilts i Mug Rugs... (us sona a xino?)

Deixant de banda un primer vestit-nyap per la Clàudia, cosit a mà amb molt bona intenció però amb poc resultat, els meus inicis en el món de la costura van ser a través de l'univers quilter

Tot i ser un fenòmen molt estès en l'actualitat, potser encara hi ha gent que no sap què és això de l'univers quilter... doncs explicat de maner simplista és l'art de fer quilts, és a dir, colxes. De diferents mides, infinitats de dibuixos i formes, per a mil usos... però sempre acolxades (és a dir, entre dues capes de tela s'hi posa una boata de gruix variable per donar cos), a mà o a màquina.
Us sona més la paraula "patchwork", veritat? Doncs aquests dos móns estan relacionats, ja que la majoria de treballs de patchwork (literalmet "treball amb retalls", de tela) estan acolxats

El món quilter és realment impressionant, hi ha autèntiques obres d'art, i als països anglosaxons (sobretot USA i Canadà) és un estil de vida.
A la xarxa es poden trobar milions de fotografies, tutorials, patrons, blogs, botigues... dedicats exclusivament als quilts i al quilting (acolxar)... per perdre-s'hi.

El problema de la majoria de treballs d'aquest tipus és que porten moooltes hores de feina, i com que de temps no me'n sobra, doncs quan m'hi dedico, faig cosetes petites.
Avui us ensenyo una d'aquestes cosetes, la més petita, jeje: un Mug Rug.
Eeeeeinnn??? Mandeeeeee? Un què???
Sí, aquesta va ser la meva mateixa reacció... doncs és senzillament un individual de taula, però més petit, per encabir-hi la tassa de tè o cafè i alguna galeteta, i que es fa normalment amb retalls de teles d'altres creacions més grans. 
Com sempre hi ha coses im-pezionantes, com diria aquell, sino mireu AQUÍ

El meu primer mug rug va arribar tard, com sempre, però en vaig quedar tan contenta que segur que en faré més!


(a tot això, dir-vos que com que tinc malaltons a casa no he pogut cosir res de res, així que espero poder-vos ensenyar alguna cosa la setmana que vé...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada