dimecres, 29 de gener del 2014

Com fer un aplic del revés

Amb els nens em trobo sovint taques a les samarretes i pantalons (o forats directament...). I us seré sincera: jo mateixa sóc un desastre amb les taques d'oli. 
Per tapar aquests petits desastres acostumo a cosir aplicacions de tela amb formes senzilles : estrelles, cors, rodones...
Puc fer-ho de la manera tradicional, aplicant un tros de tela sobre la taca i cosint, o bé fer-ho a l'inrevés: cosint la tela nova al darrera de la taca i després tallar.
Aquesta és la manera que us vull ensenyar a fer avui.

En el quart aniversari de la Clàudia vaig fer-li un parell de samarretes amb el número 4 aplicat amb aquest sistema tan senzill, i les fotos em serviran per a l'explicació.

- Primer de tot necessitem una samarreta (tacada o nova, és igual), un tros de tela on càpiga el dibuix que vulguem aplicar, una plantilla del dibuix si cal, i es clar: agulles, fil, tisores i màquina de cosir si es vol (a mà és molt fàcil de fer també)


- Girem la samarreta del revés i coloquem la tela també del revés (es toquen la cara bona de la tela nova amb el revés de la samarreta). Dibuixem, calquem o aguantem amb agulles el motiu que hem escollit, del revés (en aquest cas el número quatre). És molt important recordar que estem treballant per la part interna de la samarreta, per tant el dibuix l'haurem de cosir amb "efecte mirall", és a dir, girat.


- Cosim amb un punt senzill la silueta del dibuix, per tot seguit tallar la tela que sobra a una distància prudencial de la costura


- Girem la samarreta del dret i ens trobem amb la silueta del dibuix. Ara, amb molt de compte, "buidem" el dibuix: retallem l'interior del dibuix, a una distància d'entre 2 i 5 milímetres de la costura (això depèn del gust de cadascú). Penseu que el gènere de punt de les samarretes normalment no es desfila, així que podeu estar tranquiles

- I ja tenim la nostra samarreta acabada.

Podem fer moltes variacions tant en el tipus de puntada, com en els colors dels fils, etc depenent de l'efecte que vulguem donar-li a la nostra samarreta.


Espero que us animeu a fer-ho, ja que com heu pogut comprovar és molt fàcil de fer.

2 comentaris:

  1. Crec que aquest estiu en farem unes quantes, ji ji ji ji.....

    ResponElimina
  2. A veure si és veritat guapa!!

    ResponElimina